lördag 24 juli 2010

Tretton vid bordet

Tretton vid bordet (Lord Edgware Dies) av Agatha Christie (1935) är ett mysterium med dubbelbluffar och falska vittnesmål i en lång radda. I svensk utgivning kommer den precis efter Badortsmysteriet, enligt Wikipedia, och i denna bok säger Poirot inget om att han gått i pension och det verkar förekomma många förfrågningar om hans hjälp med diverse problem.

Skådespelaren Jane Wilkinsson är gift med lord Edgeware men hon har separerat från honom sedan två år tillbaka. Hon vill skiljas och ber Poirot gå och tala med lord Edgware för att lyckas övertala honom om detta. Dagen efter hittas lord Edgware mördad och vittnen säger att den person som senast besökte lorden var Jane Wilkinsson. Men hur kunde hon vara på två ställen samtidigt? Hon var ju på en middagsbjudning samma kväll?

Detta är ett mysterium som finns som tv-avsnitt och jag hade ett svagt minne av hur det hängde ihop, men tack och lov var det länge sedan jag såg avsnittet och boken verkade innehålla en hel del mer än tv-avsnittet. På det stora hela ett klurigt mysterium.

1 kommentar:

Madeleine Berglund sa...

Hej! Men åå tack Anna, vad snäll du är. Jätte kul med nya bilder faktiskt. Man behöver förnya sig och nu var det dags för mig. =)

Stor kram
Madeleine