fredag 24 september 2010

Secondhand och loppis i Eskilstuna

Jag tänkte dela med mig av de jag har besökt. Jag har inte besökt alla vid en och samma dag eller ens vecka utan samlar ihop mina intryck från de tillfällen då jag varit där. Har du fler tips får du gärna dela med dig.

1. Röda korset Kupan på Strandgatan 16. Där brukar de ha en hel del av allt möjligt. Husgeråd, böcker, kläder. Inga möbler men de kan ha mindre saker som hyllor och dylikt.

2. Röda korset på Västeråsvägen 24 har möbler men även mindre saker som porslin och glas, gardiner, kläder och böcker. Går att hitta saker.

3. Pingskyrkans Second hand-butik på Mått Johanssons väg 42. De brukar ha mycket av det mesta och jag tycker nog att det är rätt fyndsäkert. De har olika öppettider på vardagarna för klädavdelningen och resten, men på lördagar är allt öppet samtidigt och det är alltid massor av folk där på då.

4. Magasinet på Styvsmossen i Kjula. De har en skylt vid vägen där det står loppis. Det ser lovande ut, rätt lågmäld skylt. Men när man kommer dit tycker i allafall inte jag att det är loppis. Det var väldigt välsorterat och prydligt. Uppställt och dekorerat. Dyrt, ja det kanske inte är dyrt, men de vet att ta betalt och jag upplevde det inte som ett fyndarställe. Känslan var antikaffär. När man läser på Svenskaloppisar.se står följande: Loppis,Antikt och Kuriosa. Även hästprylar,vitvaror,fönster m.m.

5. Loppis i fd. Hamra skola vid Ärla kyrka. På första våningen var det bord som verkade vara för hyra. När jag var där var knappt hälften "öppna" så det tog ner stämningen lite. På ovanvåningen verkade de som driver stället hålla till och där fanns pinaler, möbler, mönster och smått och gott. Verkar ha "normala" priser. Är du luttrad kanske man kan pruta om man köper flera saker?

6. Namnlös och adresslös men jag åkte från första rondellen på Malmköpingsvägen mot Hällberga. Minns inte om det var före, efter eller till och med efter att jag svängt någonstans. Men följ vägen och håll mot Eskilstuna så tror jag att du hittar dit. Vet heller inte hur de brukar ha öppet men det var ett rätt ensamt hus på en lite kurvig vägsträcka. De hade en del saker jag tänkte hade potential. De saker jag fick ögonen på köptes upp av en kvinna som var där samtidigt och som driver en butik inne i stan.

7. Gammalt och nött på Köpmangatan 48. Där har jag inte varit ännu, men det var kvinnan där som fyndade på ovanstående loppis. Hon kanske kan dela med sig av tips om du frågar snällt. I övrigt så återkommer jag när jag varit där.

Har du varit på någon av dessa eller har du andra tips på loppisar och seconhand-butiker i Eskilstuna och omnejd?

2 kommentarer:

Cissi sa...

Pingstkyrkans butik har jag hört flera som gillar, måste nog ta mig dit någon gång och kika.

Anna Eleonor sa...

Ja har du inte varit där måste du dit och uppleva den!