Till ca 20 små pannkakor/crêpes
♥3 ägg
♥5 dl mjölk
♥2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
♥2 msk smält smör
Blanda i en tillbringare äggen med ungefär hälften av mjölken, mjöl och lite salt. Vispa smeten klimpfri och späd med resten av mjölken. Rör ner smält smör. Låt gärna smeten stå någon timme så att mjölet hinner svälla före gräddningen. Rör om innan du börjar grädda.
Grädda som vanligt, gärna i en crêpelagg. Låt svalna. Lägg gärna ett par breda remsor smörpapper (lagda i kors) mellan varje pannkaka. Då går det lätt att sära pannkakstraven när det är dags att fylla pannkakorna.
Crêpes i drivor |
Fyll så här:
Lägg en klick fyllning på varje pannkaka, rulla ihop och lägg med skarven nedåt i smorda ugnsformar elelr i långpanna. Strö eventuellt över riven ost.
Gratinera i 10-15 minuter i 250 grader celcius.
Receptet kommer från Nya Annas mat. Vi la inte smörpapper mellan utan la dem omlott, inte rakt på varandra. Vi fyllde med egenplockad svamp i stuvning! Jättegott och lyxigt!
Sen räckte inte stuvningen så det blev baconstuvning i några stycken. Recept på stuvning och fler fyllningstips kommer i ett eget inlägg.
2 kommentarer:
Det är så himla gott med pannkakor och crepes =) Mums! Och plättar med!!!Skulle vilja ha en sån där plättgrej =) Kram jes
Ja mums är det. Idag blir det plättar!
Skicka en kommentar