Du behöver:
♥2-3 citroner (jag tog tre då jag använde ekologiska, de på bilden, och de är mindre än de vanliga som brukar finnas i affären)
♥3 ägg
♥2 dl socker
♥50-75 gram smör
En skål som tål värme, en kastrull som skålen får rum i, borste, rivjärn, visp, sked, slickepott och en ren burk.
Borsta frukten i varmt vatten och torka av den. Riv av det gula på skalet. Dela frukterna och pressa ur saften. Vispa samman ägg och socker i vämetålig skål. Tillsätt skalrivet och saften. Sätt sedan skålen i en kastrull med kokande vatten och vispa tills krämen tjocknat.
Lyft upp skålen, rör ner smält fett och låt krämen svalna. Det blir ca 3,5 dl och fyller en normalstor honungsburk.
Krämen är hållbar och vid förvaring i kylskåp ska den hålla cirka 1 vecka. Använd den som tårt- eller pajfyllning eller på varma scones.
Andra inlägg: citron och marängpaj
Andra bloggar om: recept, citronkräm, tårtfyllning
♥2-3 citroner (jag tog tre då jag använde ekologiska, de på bilden, och de är mindre än de vanliga som brukar finnas i affären)
♥3 ägg
♥2 dl socker
♥50-75 gram smör
En skål som tål värme, en kastrull som skålen får rum i, borste, rivjärn, visp, sked, slickepott och en ren burk.
Borsta frukten i varmt vatten och torka av den. Riv av det gula på skalet. Dela frukterna och pressa ur saften. Vispa samman ägg och socker i vämetålig skål. Tillsätt skalrivet och saften. Sätt sedan skålen i en kastrull med kokande vatten och vispa tills krämen tjocknat.
Lyft upp skålen, rör ner smält fett och låt krämen svalna. Det blir ca 3,5 dl och fyller en normalstor honungsburk.
Krämen är hållbar och vid förvaring i kylskåp ska den hålla cirka 1 vecka. Använd den som tårt- eller pajfyllning eller på varma scones.
Andra inlägg: citron och marängpaj
Andra bloggar om: recept, citronkräm, tårtfyllning
2 kommentarer:
Jag dör! Det låter så himla gott...
Sandra, det är gott också. Jag gjorde glassbakelse igår och det var väldigt got med citronkräm i.
Skicka en kommentar