söndag 11 juli 2010

Mord i Mesopotamien

Mord i Mesopotamien av Agatha Christie (1936)

Baksidestexten:
Hela intrigen, som håller läsaren på helspänn och i ovisshet från första sidan till den sista, rör sig kring en akeologisk expedition till områdets rika fornminnen. Men trots de lyckosamma utgrävningarna råder det oro i den lilla expeditionen. Den svensk-amerikanske chefsarkeologens vackra hustru tycks leva i ett tillstånd av oförklarlig otrygghet, ja skräck. Vad är det hon fruktar? Svaret kommer, hemskare och grymmare än någon kunnat ana.

- Det mord som sker verkar dock oförklarligt. Endast med hjälp av den elegant effektive Hercule Poirot kan gåtan ledas fram till bevis mot den som tror sig ha begått det perfekta brottet.

Så här skrev jag på boksidan.net:
2005-01-05 16:50
Den är verkligen så som det står på bokens beskrivning. Man grubblar och funderar, vänder och vrider. Hela tiden. Samtidigt som det händer intressanta saker som driver det hela framåt. Ett intressant persongalleri och alla är misstänkta figurer. Boken berättas av en sköterska som kommer till frun i sällskapet. Sköterskan får hjälpa Poirot i undersökningarna som är så där filuriga som bara Poirots kan vara. Inte så detaljerade miljöbeskrivningar, men helt tillräckliga för att ge struktur och färg åt scenen.

Betyg 4

Inga kommentarer: