torsdag 30 september 2010

Ekologisk frisör

En av mina kursare från en gång i tiden pratade om en ekologisk frisör. Det var nog någonstans i Västergötland. Nu vill jag vara med och tävla om en saltvattenspray och därför tipsar jag nu om att det öppnar en salong med ekologisk hårvård i Örnsköldsvik. Läs mer här på Gracilis. Nu ska jag tillbaka till Ekonördarna och berätta mitt värsta hårminne. Men först ska ni få veta.

Jag hade en frisyr som var kort uppklippt i nacken och längre fram mot kinderna. Den var på utväxt men frisörerna jag gått till hittills hade klippt det snyggt ändå. Nu hade det blivit tråkigt i topparna och jag ville helt enkelt toppa det lite. Jag var i Umeå på besök och hade bråttom. Gick förbi en salong med drop-in, fick en tid, satte mig och förklarade att det skulle toppas men ha kvar grundformen. Visst visst, sa frisörskan.

Nej, nej, tänkte jag när hon var klar. Jag fick en riktigt taskig frisyr utan form och lång i nacken och kort här och där. Typ. Det var inte toppat efter formen i alla fall. Den gick inte att styla heller. Jag hoppas att den inte fastnade på bild. Blä. Jag följde inte med ut den kvällen.

Enda som känns nästan lika jobbigt var när jag råkade spotta ut ett tuggummi i mitt långa hår, men då var jag liten och då såg man ju ändå ut som en hippie i håret. Lite kortare på ett ställe spelade ingen större roll då.

Har du någon historia du vill dela med dig av?

6 kommentarer:

Jes sa...

Stackare.. Stackare att du ej ens ville följa med ut. Tråkigt frisöre förstörde det. Om det händer igen, så betala inte. Du ska få det som du ber om annars ska du ej betala.

Jag har faktiskt lite frisörskräck. En gång när jag var liten klippte frisören av mitt fins hår så jag såg ut som en pojke. Det var riktigt kort. Och tyvärr finns det kort på det =)

En annan gång var när jag skulle färga utväxten (från brunt till ljusare). Då blev det helt gult! Fick panik och gick till kosmetics och frågade dem om vilken färg jag kunde använda så mitt hår skulle bli ljusbrut utan att det blev grönt då jag hade ljusa slingor. Då valde hon en färg och mitt hår blev militärgrönt!!!!! Det var hemskt. Jag gick dit och krävde tillbaka pengarna. Hon sa att det var mer gult tyckte hon, men då sa jag att det iaf fortf inte är brunt och så fick jag pengarna.

Men panik gick jag till Åhlens där jag visste att en tjej är jätteduktig på färg. Visste att jag skulle ha rött i för att få bort det gröna, men visste ej hur mycket rött men då gav ho mig en färg som blev knallrött!!! Alldeles för rött lixom.. Det var dumt av mig att inte gå till en annan frisör direkt efter det gula..

Men det var inte förrän nu jag gick till en frisör. Hon var snäll och gullig. Men mitt hår var så starkt rött att hon sa redan innan att det skulle vara svårt. Hon tog en brun färg men mitt hår blev mörklila. Hon sa till mig att hon ej kunde ta betalt och så sa hon att jag ska använda inpackning ofta för det gör så färgen lossar. Hade färgat allt detta på 2 dagar så hon sa att hon ej vågar färga mer på mitt hår. Så jag stog ut läge medan det lilaröda håret tills det ätligen började bli brunt. Såg lite ut som e punkare i håret och det är ju ej direkt jag =)

Sen har jag efter det gjort ljusa slingor och fram och tillbaka mellan ljust och brunt och olika grejer så plötsligt började jag tappa jättemkt hår och det gick av och det blev helt tunt.. Me det var när vi käde varann =) Slutade färga helt och nu har jag min egna färg =)

Jag har frisör skräck men blir nog en frisör jag litar på om jag ska färga håret igen för hemmafärgning kan gå väldigt illa. Tex senast när jag gjorde slingor hemma med hätta då mitt hår började gå av och blev kort, tunt och konstigt. Har egentligen skräck för att färga håret över huvudtaget men trivs så bra i ljusa slingor så det blir nog det en dag igen =) Lärt min pojkvän att toppa mig så slipper iaf frissan ganska mycket =)

Anna Eleonor sa...

Nej jag ska inte acceptera en misslyckad klippning i framtiden. De flesta jag gått till har varit duktiga. Jag övade mig på att vara bestämd en gång. Jag minns inte vad det var som ställde till det men det blev någon variant mellan toppning och kortare hår. Jag hade långt hår då alltså. Frisören fick klippa lite till den gången. Men det var ju ändå bra att frisören var försiktig med tanke på att många är rädda om sitt långa hår.

Fy vilka färger du råkat ut för! Hade du mössa på dig hela tiden?

Jessica sa...

Det var bra att du sa till. Bra att hon fixade till det då. Och jag håller med att det är bra är dom är rädda om folks långa hår. En frisör klippte av typ 10 cm när hon skulle toppa mitt hår en gång. Blev ledsen men sa inget då heller. Man är inte beredd på sånt när man är ung. Man tror att det är självklart att man får det man ber om lixom =)

Jo hade mössa, tur det var höst då =) Tog det lång tid innan ditt hår växte ut så pass att du kände dig ok i håret efter den där frisören i Umeå?

Anna Eleonor sa...

Jag minns inte så det behövdes nog bara en ny toppning som toppade vettigt. Men jag väntade nog en månad eller så innan jag tog tag i det..

Syster sa...

Jag har bilder på frisyren.

Anna Eleonor sa...

Vilken otur!!! :(