fredag 3 september 2010

Ge mig en personlig stilrådgivare

Hej universum

Jag önskar mig hjälp med kläder. Alltså, en del människor verkar liksom födda med en känsla för hur kläder ska sättas ihop så intrycket blir spännande, roligt, avslappnat, mysigt, personligt. När jag sätter på mig kläder blir det ospännande, grått, stelt, och opersonligt.

Om någon kan bli min ciceron i kläddjungeln så skulle jag bli så glad. Det kan vara på riktigt med kläder framför oss, blogg och bildtips, eller annan kontakt. Eh, va då annan kontakt? Ja via kommunikationssytem via nätet, telefon, brev eller telepati. Fast det senare är jag inte så bra på.

Dilemmat jag grubblar på nu är om jag skulle köpt två olika plagg jag provade på Myrorna igår. Det ena var en blårandig stor-t-tröja från Marimekko. Det andra var en diskretrutig kjol i ett tyg med annorlunda struktur. I provhytten kändes tröjan mest stor och jag fattade inte hur jag skulle kunna bära upp den och se vettig ut. (Typ cool och oformlig) Kjolen var designad så den satt smett om höfter och mage och nedanför detta var det lagda veck. Det framhäver alltså Agneta-bullen. Men är det coolt? Inte med en vit blus och pärlhalsband. Vad ska man ha för att kunna komma undan med en sådan kjol?

Å i bland vill jag ha tre likadana livkjolar med tre nästan likadana blusar. Och så ett par olika bälten. Punkt.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Känner som du vad gäller kläder! Skulle oxå behöva hjälp =) Ska försöka hjälpa dej nu men tycker oxå det är svårt =)

Som du vet tycker jag din midja är så fin. Så den skulle ju framhävas om du tex hade ett skärp i midjan. Sett i HM katalogen att det är mkt ljusbrunt nu. Tex ett ljusbrunt skärp som kanske är flätat. Och under ett par blåa jeans eller jeansleggings kanske. Sen bruna stövlar över jeansen =) Och kanske en röd eller ljusgul kofta överallt det =) Själv skulle jag tagit en vit =) Men sett att folk lixom har någon helt annan färg till sin outfit som jag ej hade tänkt på ens. Tycker det är snyggt =)

Jag tycker skärp i midjan är obekvämt så jag använder ej det. Men vet fler som tycker det inte är obekvämt. Du får prova och se hur du känner.

Kramis

Anonym sa...

Jag menar här med den blåvit randiga t-shirten!! Fast nu tog jag för givet att den är ganska lång.. nedanför rumpan.. det kanske den inte är?

Förstår inte riktigt hur kjolen ser ut.. Men jag älskar själv att ha kjol men några mönstrade strumbyxor och en tjock stickad tröja =) Och stickade knästrumpor till =) Passar hösten =)

Kram jes

Anna Eleonor sa...

Ja det var bra tips. Jag har nog ett par svarta stövlar. Kanske ska jag rota rätt på dom?

Midjan syns ju i kjolen. Men eftersom det var på Myrorna så är det ju inte säkert att just dessa plagg finns kvar....

Anna Eleonor sa...

Tröjan är blå och blå randig. Jag provade att sätta händern ai midjan och då blir tröjan kort. Den ska nog hänga löst. Men dina tips funkar ju om jag provar andra stortröjor.

Anna Eleonor sa...

Kjolen är snäv runt höfter och midjan med har vidd nedanför detta genom att det är lagda veck. Den räcker nedanför knäna. Blir det omöjligt att piffa till? Knästrumpor låter så fint.

Anonym sa...

Jag mejlar dig! Kram jes