onsdag 1 september 2010

Paj med päron och röda vinbär

Jag improviserade ihop en paj med päron, hemodlade röda vinbär och lite malen ingefära. Päronen ville jag använda upp istället för att slänga. Vi hade köpt fyra ekologiska päron som tydligen inte var så pigga. Det var inget krisp i frukten alls. För övrigt är jag helt förbryllad över att inte ens Coop Forum hade några ekologiska persikor eller nektariner. Har det blivit en dålig skörd av sådana i år eller vad?

Nå väl. Vill du också göra denna paj kommer ingredienserna på en höft här och nu:
♥ Päron i klyftor
♥ Socker
Potatismjöl, kanske 1 msk
♥ Lite röda vinbär
Ingefära, malen, 1 tsk

Strö över ♥ havregryn, ♥ socker och toppa med skivor av ♥ smör. Låt grädda i ugnen på 175-200 grader tills ytan fått guldbrun färg.

OBS! Glöm inte potatismjölet! Det gjorde jag och då hamnar massa fruktsaft i botten på formen och där gör den ju ingen nytta. Den ska du äta upp!

OBS! Den blir stark och söt.

Ta en bit paj
Servera med vaniljglass, eller kanske riktigt kall vispgrädde. Och ett glas saft.

Tjing på er!

Inga kommentarer: