måndag 25 oktober 2010

Lampfot i nytt ljus

En fönsterlampa jag tröttnat på
Gulp! Vilken bild! Det är den enda jag hittat som visar hur lampfoten och skärmen såg ut när jag tröttnade på ensemblen. Mest för att de enligt mitt tycke inte passar i vårt vardagsrum. Vad gör då en student med liten plånbok? Hon målar om foten och letar rätt på en ny skärm.

Ny färg och ny skärm
Det blev halvblank hobbylack från Panduro i färgerna mahogny och koppar.
Lampfoten i mahogny och koppar
En rejäl fotoutmaning där jag inte tycker att färgen och hur det uppfattas av ögat riktigt kommer fram men i princip så ser man det så där. Vill du studera min målarteknik kan du njuta nedan. ;)
Studera min teknik...
Jag målade ett par lager med mahognyfärgen. Observera att du ska följa träets riktning när du målar. Sen ville jag ha ett skimmer av koppar så jag spädde färgen med lite vatten och duttade med en svamp. Det blev väldigt tunt och eftersom jag inte hade målat över hela ytan såg det lite flammigt ut. Jag duttade en omgång till för att försöka fylla i luckorna. Sen blev det penseln en omgång för att måla banden runt utbuktningarna. Då med ospädd färg.

Skärmen blev nästan precis exakt så jag föreställt mig och expediten som hjälpte mig var jättevänlig. För övrigt blev jag helt förtjust i skärmar med insida i guld. Det fanns en med matt insida som gav ett dämpat och luddigt varmt sken och så en med blank insida som gav ett rakt och klart guldigt ljus. Coolt att ljus kan bli så olika.

Har du målat om något för att ge den saken ett nytt liv hos dig?

6 kommentarer:

Jas sa...

Den blev jätte fin=)kram

Anna Eleonor sa...

Tack! Den passar bättre och stör mig inte.

Madeleine Berglund sa...

Ååå titta så pyssligt och fint!

Ja, men ta en kaka vet ja ;)
Vad roligt att jag ska göra ett inlägg på "Lotta"bloggen. Ska fundera ut något...hihi...

Kraaam
Madde

Madeleine Berglund sa...

Ps. Angående juicen jag drack förra helgen. Det är Icas egna juice, med blandade bär och frukt typ.. Kommer inte riktigt ihåg vad den heter men det är Icas egna i alla fall. =)

jes sa...

Det ser verkligen ut som en helt ny lampa =)!! Jättefin. Kram jes

Anna Eleonor sa...

Ja som natt och dag!