tisdag 10 april 2012

Utflykt till naturreservat

I söndags tog vi en utflykt till fots. Vi fick veta att det i närheten av samhället där vi nu bor skulle finnas ett naturreservat där backsippan växer. Därför tog vi apostlahästarna och traskade dit. På vägen hörde vi och såg en korp, hörde en hackspett samt diverse andra fåglar. Det var härligt ute.

Naturreservatet var vackert! En hög ås, med enar, få träd och gräs som enligt informationsskylten kommer att bli fylld av olika spännande blommor vartefter årstiderna kommer.

Backsippan hade börjat blomma och så fanns det mistel. Här kommer några bilder.Det blev 1 mils promenad och vi var ute i 2,5 timmar. Skönt! Dessutom kan vi gå dit fler gånger eftersom naturen ändras hela tiden.

2 kommentarer:

Madeleine Berglund sa...

Hej! :)

Ååå vilka underbara fårbilder. Fantastiska djur på alla sätt.

Jaså, ni har målat furutak alltså, vad duktigt. Kvistlackade ni? Vi struntade i det faktiskt. Det är ett landställe och allt behvöer inte vara så perfekt där som hemma.

Ha en fin dag!
kram Madde

Anna Eleonor sa...

Tack! Japp vi målade taket i vardagsrummet. Innan vi satte i gång var det väldigt tunt laserat. Vi gjorde det noga. Kvistlackade, två varv, grundmålade två varv och slutligen helt matt takfärg. När vi skulle lägga ner tiden och arbetet ville vi göra det ordentligt. Vi hyr ju dessutom och det vore tråkigt att få betala en ommålning när vi flyttar och kvistarna fällt igenom...