måndag 30 april 2012

Vitsippsbacke, blomklänning och körsbärsblom

Lördagens morgon bjöd på strålande solsken och jag skulle ta tåget till Stockholm. Jag såg fram emot en utflykt till en loppis och trevligt sällskap. Dagen avrundades under bubbelgumsrosa blommor och ett udda restaurangbesök.

Mitt sällskap och jag tog buss från Slussen och när vi gick av på rätt hållplats hamnade vi i ett härligt område i en skogsbacke. Vitsipporna fullkomligt översållade marken med sina vita stjärnor! Målet var Loppis hos Joanna. Jag har följt hennes blogg i ett par år och tänkte att förutom att jag får chansen att fynda fina kläder så får Joanna ett ansikte på en av de som kommenterar hennes blogg. Jag lägger ju inte upp bilder på mig själv här.

Jag har beundrat Joannas klädfynd, för hon verkar vara en hejare på att hitta kläder som förgyller vardagen. Fortfarande minns jag när jag tittade in på hennes blogg och såg detta inlägg: Om ett kort tillägg. Det var visst 4 februari 2011. Min kommentar finns där och den säger väl en hel del. Roligt också att Fröken Lila skrev precis under. Hon var där och väldigt snäll som sa att klänningen satt fint på mig. För det fina i kråksången var att just den klänningen fanns där och jag kunde ha den. Jag köpte den!

Det blev också en svart härlig vardagskjol, en marinblå klänning i transparent tyg i typ 70-talsmodell. samt ett par dingliga örhängen.

Efter att ha pratat lite, smakat de underbara kolakakorna och njutit av atmosfären tackade vi för oss. Jag och mitt sällskap. Vi gjorde det visst i kör. Så synkat att jag inte ens hörde det. Mitt sällskap berättade senare att det var just så det gått till. Vi promenerade en bit för att titta in på en annan loppis. Där hittade mitt sällskap en kikarväska med en liten, liten kompass på locket. Perfekt ju!

Vi navigerade oss till närmaste köpcentrum för att luncha och titta i affärer. Med våra väskor och påsar styrde vi så kosan mot Kungsträdgården för att beundra körsbärsträden och alla andra som beundrade träden! Vackert så det dånar! Vips var det middag och vi gick till en restaurang. När vi äntligen beställt och fått in förrätten upptäckte vi att vi inte skulle hinna äta maten där. Vi bad om att få maten packad, betalade och gick raskt till centralen.

Tack sällskapet, Stockholm, Joanna och alla trevliga glada människor för en fin dag!

1 kommentar:

fröken lila sa...

sá fin blogg du har!
tack för din hälsning pá min blogg. det var verkligen kul att träffas hos Joanna. och det är ju fantastiskt att du hittade den där klänningen som passar dig sá bra!