fredag 11 maj 2012

Tjäna pengar på nätet

Härom veckan lyssnade jag på P3 Browser. Det handlade om att tjäna pengar på att blogga. Jag tycker det är intressant att få mer inblick i hur det funkar eller kanske rättare sagt hur det skulle kunna funka. De ställde frågor till Johanna Ögren som arbetar som kommunikationskonsult och bloggar på Bokhora och Clara Lidström som driver företag och bloggar på Underbaraclarasvärld.

Johanna Ögren var väldigt tydlig när hon berättade att hon och hennes kamrater på sin blogg (läs Bokhora) har 15.000-20.000 unika besökare per vecka och att det kan räknas som tillräckligt stor blogg. De får in runt 20.000 kronor per vecka genom annonser på sin blogg.

Sedan pratade de lite allmänt om vad som gör att en blogg kan bli så stor att den fungerar som inkomstkälla. Innehållet är avgörande, men det är kanske inte så konstigt. Något som de nämnde var att vara nischad eftersom det lockar läsare. Johanna berättade om att vara kreativ. En kakbloggare kanske kan få en ersättning om den skapar ett kakrecept för ett företag. Företag som ska lockas att annonsera på en blogg måste se att det finns ett mervärde. Låter också rimligt.

Jag tänker att detta är något som även föreningar kan ha nytta av. En hundklubb som har en tydlig målgrupp bland sina medlemmar men som kanske även lockar besökare från andra föreningar i samband med egna evenemang. Titta här till exempel: Vingåkers hundklubb. Inspirerande att tänka på kan jag tycka.

Vad tänker du om bloggar och bloggande som inkomstkälla? Tycker du att bloggar oftast följer marknadsföringsregler?


Källa: P3 Browser, 6/5-2012, Sveriges radio.

Inga kommentarer: