fredag 21 januari 2011

Hur ska en god och bra sushi smaka?

Hur ska den smaka, den där ultimata sushin?
– Nu sätter du igång mig. Hela företaget har blivit sådana nördar. Riset ska ha en al dente konsistens, en rund sötma som skärs av med en balanserad syra, Risbollen ska separeras i munnen. Det ska kännas naturligt att få ner det i halsen.(Källa: http://www.metro.se/se/article/2008/05/28/19/2407-45/)

När jag var i Göteborg åt jag på Haiku Sushi Lounge. De har sushibitarna två och två på fat med platskupa över och detta rullar runt på ett band. De hade många annorlunda rullar och bitar. En med sådan där lufttorkad skinka. Rostad lök i en. Röd romkorn på rulle med ris utanpå. Men när jag var där smakade riset ingenting, nästan torrt också. Hoppas att det brukar smaka mer. Det var ett fint ställe, med stämning tack vare rullbandet och buffé. Men risets obefintliga smak drar ner smakupplevelsen totalt. Precis innan vi skulle gå gjorde de klart några bitar med lax på som de stekte på ytan med gasbrännare och så klickade de på en droppe röd dressing. Den laxen var mums!

Var har du ätit god sushi? Eller har du ätit spännande och god sushi någonstans? Tipsa mig!!!

3 kommentarer:

Madeleine Berglund sa...

Hej Anna!
Nu har jag tittat på tallriken två dagar i rad men så fort jag kommer till jobbet så har jag glömt märket...aaahh...typsikt...men det är på gång =)

Jaså du är inte så förtjust i kaffe, nej, det är ju inte precis jätte gott men jag har börjat vänja mig. Det känns så trevligt med kaffe, speciellt efter maten. =D

Äntligen fredag!
kram Madeleine

Gunnar sa...

Jag har aldrig smakat Sushi. Vet inte varför men det tar emot. Kanske beror det på att jag avskyr inlagd sill o tror att Sushi skall smaka likadant

Anna Eleonor sa...

Nej jag tycker inte att sushi och sill påminner om varandra alls. Rullarna domineras inte ens av rå fisk om man skulle tycka att det känns otäckt. Bitarna med fisk på är inte heller som sill, men jag kan inte förklara smaken.