Fårösås på Niklas vis
Ingredienser
5 schalottenlökar eller 1 stor silverlök och 4 vitlöksklyftor
♥ 1 fiskbuljongtärning
♥ 2 dl torrt vitt vin♥ 2 dl creme fraiche (original med den normala fetthalten!!!)
smaka av med kajennpeppar
Gör
Fräs finhackad lök i lite olivolja. Smula över buljongtärning och rör om så buljongen smälter. Häll på vin och lägg i creme fraiche. Låt puttra några minuter utan lock. Smaka av med lite kajennpeppar.
Tips från kokboken är att såsen passar även till grillat lamm. Då byter du till köttbuljong. Det måste vara original creme fraiche, lättvarianterna skär sig!
2 kommentarer:
Hej
Tack för tipset om såsen! Jag tycker att det ofta är såsen som avgör om man vill äta goda fiskrätter.
Ja, jag gillar Caroline Graham som ju tyvärr bara har skrivit ett fåtal böcker.
Visst är såsen viktig till en maträtt! En rätt lyfter då.
Skicka en kommentar