Vad skulle vi hitta på för mat idag då? Något med ris och quorn. Hmm, en titt i kylen visade en stor skvätt grädde som behövde användas upp snarast. Och då är det ju lätt som en plätt. Vi hade en skvätt chilisås kvar och cashewnötter. Så det blev en variant på Flygande Jakob. Så jobbar jag.
Flygande panna
Ingredienser:
Ris
Quornfiléer
Grädde
Chilisås
Salt och peppar
Cashewnötter
Ananasringar
Gör: Värm stekpannan och lägg i quornfiléerna. Bryn. Vispa grädden och blanda i chilisåsen, salta och peppra. Nu borde filéerna blivit brynta. Hälll över såsen och låt puttra 14 minuter (den tid som står på quornpåsen). Häll över nötterna och ananasringarna mot slutet.
Kom ihåg att koka riset!
Servera med kokta grönsaker i olika färg och måltidsdryck av valfritt slag.
Snabbt och gott och mättande.
2 kommentarer:
Åh! Ett vegetariskt recept! Det gillar jag! :)
Ha en fin tisdag!
//Sofia
Kul och välkommen hit och tillbaka!
Skicka en kommentar