måndag 7 mars 2011

Kanelbullesockerkaka

När suget efter kanelbulle är stort men bakande av dessa känns avlägset. Jag fick använda fil då ingen gräddfil fanns hemma och kakan blev smarrig.

Du behöver:
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil eller fil (eller något annat lämpligt)

4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:
1 dl strösocker och 3 msk kanel

Gör:
  • Sätt ugnen på 175 grader celcius.
  • Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda sedan ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen.
  • Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål. Blanda sedan med resten av smeten.
  • Blanda samman socker och kanel till fyllningen. Smöra och bröa en sockerkaksform. Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. Dutta till sist över 2 msk smör.
  • Grädda kakan i 45-60 minuter i nedre delen av ugnen. Testa med en sticka om den är färdig.
Kanelbullesockerkaka. Ät och njut!

3 kommentarer:

jes sa...

mums =) kram jessica

Madeleine Berglund sa...

Hej!

Ååå vad gott det där ser ut. Ska skriva ut receptet på datorn ikväll och eventuellt baka till helgen. jösses så gott! Idag ska jag i alla fall njuta av en god semla. :)

TACK för besöket i lördags. Jag blev så glad över att du och din vän kom förbi.

Se små söta glasen som jag köpt på loppis använde jag som ljusglas...men jag vet inte om de håller. Jag chansade?!! Men glaset i sig är ganska så tjockt å andra sidan...

Kram Madeleine

Anna Eleonor sa...

Jag frös in halva i skivor så nu ska jag snart ta upp ett par till eftermiddagsfika!