Annas knapriga müsli
Ingredienser:
♥ 5 dl havreflingor
♥ 2 dl rågflingor
(1 dl solroskärnor)
(1/2 dl hasselnötter)
½ dl vatten
½ dl ljus sirap
♥ 1 msk olja
♥ ½ msk kanel eller nyponmjöl
1dl torkad frukt i bitar
♥ 7 dl majsflingor
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 200° C. Blanda havregryn, rågflingor och solroskärnor i en långpanna. Grovhacka nötterna och blanda med grynen.
2. Blanda vatten, sirap, olja och kanel eller nyponmjöl. Häll blandningen över flingorna och rör om.
3. Rosta flingorna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Rör om några gånger under tiden.
4. Mät upp torkad frukt och majsflingor. Rör ner detta i flingblandningen och låt kallna.
2. Blanda vatten, sirap, olja och kanel eller nyponmjöl. Häll blandningen över flingorna och rör om.
3. Rosta flingorna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Rör om några gånger under tiden.
4. Mät upp torkad frukt och majsflingor. Rör ner detta i flingblandningen och låt kallna.
Denna gång tog vi tropisk fruktblandning från Risenta. Första omgången fick solroskärnor men den lyckades jag bränna. :( Så nästa omgång fick bli utan helt enkelt för då var kärnorna slut. Jag tog nyponmjöl eftersom det kändes vårigare.
Annas knapriga müsli |
2 kommentarer:
Mums, det låter gott! Men du Anna, vilken underbar tallrik, den är så otroligt vacker. :)
Kram Madeleine
Ja allt blir gott i den. Tyvärr saknar jag en så jag letar efter en sådan.
Skicka en kommentar