torsdag 16 juni 2011

När jag var 15 år

1996/1997. Ja, ni. Jag har ju inte världens minne men jag gick i nian och var i sista årskullen som gick ut med sifferbetyg. På högstadiet där jag gick så fanns det ett café som drevs som elevkooperativ. Jag jobbade nog en dag där, eller två. Vi sålde frallor med grillkrydda som värmdes i micron på löpande band. Eventuell var det i nian som vi en kort stund sålde munkar med färgglad glasyr. Det var en lokal fabrikör som gjorde munkarna och det var lite nytt och flashigt i vårt samhälle.

Modet på mitten av nittiotalet var lite grunge med stora tröjor, lite hippie med manschesterbyxor och stora smycken och så kom de midjekorta tröjorna. En kille i klassen frågade mig och en annan tjej varför vi inte hade sådana tröjor så våra magar syntes.

Ett urval av musik jag lyssnade på och kollade på MTV:

Cranberries med Zombie, en låt från 1994 som hängde med. Svart-vitt och guld. Och hemsk anledning.


Det var krig ute i Europa, Jugoslavien krackelerade, och det märktes ju hos oss också. Vi grubblade säkert lite, det kom flyktingar, vi fick nya skolkamrater som snart flyttade vidare.

Electrolite med R.E.M: videon är ett under. Den börjar med helt galna färger och upp och ner-vänd bild. Men håll ut slutet bjuder på nya tricks! Kolla HÄR!!!!

Jumper med Tapetklister. Minns bara låten, videon orkar jag inte kolla på.


Blur med Song 2. Det är nog mest den där hooken med "wohooooo" men färgerna och hela videon är nog tidstypisk.


Metallica med Until it sleeps. Videon känns väldigt tidstypisk. Starka färger, mörkt och knepiga saker.


Anouk med Nobodys wife. Såna där frisyrer minns jag från den tiden. Släta, blanka och raka. Inte så mycket fiff med håret.
Vad minns du från denna tid???

*

Detta var den andra rubriken i önskerubriken.

5 kommentarer:

Michis sa...

Ja nu har alla etappklippt typ.. nästa ggn jag klipper mig ska det blir rakt! Inte minsta etapp =P

Jag minns samma som du men vi var den första kullen på vår skola som började med G VG och MVG =)

DrQuinn och Ellen kollade jag på,, min syrra kollade på vita lögner o vänner o fiender vid den tiden o min bästa vän Virreng var besatt av Backstreet Boys. Vi samlade på kinderägg och alla tränade i adidasbyxor på gympan!

Anna Eleonor sa...

Ja just det Ellen såg jag med. Och de där svenska tv-serierna, fast jag skyller det på min syster, det var hon som följde jag bara satt i soffan och glodde... ;). Just det träningsbyxorna med revärer! Vad roligt att minnas.

Madeleine Berglund sa...

Ååå vad kul att läsa, så himla bra skrivet!!! Kram Madeleine :)

Anna Eleonor sa...

Tack Madeleine! Det känns väldigt ovant för mig att skriva så här.

Trillingnöten sa...

Vad superkul att läsa!! :) Jumper och Tapetklister var länge sen jag tänkte på!
Själv minns jag alla killar jag och bästisen spanade in och hur mycket roliga fester vi var på :) Vi var ganska vilda ett tag. Vi var på festival och jobbade på tivoli. Det var tider det! Skolan var till och med rolig. Kanske för att jag hade bra betyg och superfina lärare!