tisdag 12 juli 2011

Arrakskaka med choklad

En flaska arraksessens räcker till väldigt många arraksbollar. Så många faktiskt att det är mindre troligt att du rullar så många bollar att flaskan går åt. Så vad göra? Jo baka en kaka och pensla på allt som är kvar.
Arrakskaka med choklad och en kopp Rooibos

Arrakskaka med choklad
Ingredienser:
2 ägg 
2 dl socker 
100 g smält smör 
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl cocos
1 1/2 dl vatten

blockhoklad ca 200 gram


Gör:
Dra på ugnen på 200 grader!
Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och cocos.
Rör ner det i smeten växelvis med smör blandat med vatten.
Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.

Pensla på arraksessens (liten flaska) på den varma kakan.
Smält en kaka blockchoklad och bred över och runt om kakan.

OBS!!!! Använd blockchoklad om du vill att ytan ska bli hård och kladdfri. Jag köpte bakchoklad och maken till kladdighet har jag inte varit med om. Det stelnade aldrig så vid varje snudd vid kakan så blir det chokladkladd överallt! Inte kul.

Inga kommentarer: