tisdag 9 augusti 2011

A-kassan - jag skrattar på mig

I dag tisdag kom ett brev från a-kassan. Där skriver de:

"Vi har uppgifter om att du haft en anställning .../..../.... . Vi behöver nu ett arbetsgivarintyg../../..från din arbetsgivare."

1. Vad fantastiskt att de "har uppgifter", när de kräver att man skickar in anställningsbevis där alla uppgifter finns med så som startdatum och slutdatum. Magiskt att de då "har uppgifter" när jag bara gjort som de begärt.

2. Fantastiskt härligt att de "hotar" mig när jag redan bett om arbetsgivareintyg. Hur snabba tror de att en arbetsgivare kan vara? De kan väl kontakta arbetsgivaren direkt istället för att plåga mig och andra arbetssökande.

Längre ner står det:
"Om arbetsgivarintyg inte har kunnat registrerats hos oss inom 21 dagar, stoppas utbetalningarna av din ersättning."

Fråga: Vilken ersättning ska de stoppa??? Jag har ännu inte sett röken av några nya kassakort som ska gälla från denna veckas start.

Fråga 2: Någon som vet varför de ska ha både anställningsbevis och arbetsgivarintyg? Det verkar lite hängsle och livrem.

*
Fotnot: Jag är vidunderligt glad att jag ens får ut några kronor för att klara av vardagen. Men jag är förbannad på hur regeringen har joxat till detta system och utökat antalet krångliga steg. När a-kassan knappt verkar klara av att skicka mig annat än hotbrev stup i kvarten. Jag tvivlar på att jag är den enda som råkar ut för detta elände.

2 kommentarer:

jes sa...

Helt sjukt.. Vet ej ens vad jag ska säga. Det är synd att de ej kan förstå att du som nyutexaminerad bara längtar efter att få börja jobba och att de istället borde låta dig lägga energi på att söka jobb istället för att må dåligt av deras "hot"brev. Kram jessica

Anna Eleonor sa...

Ja det är svårt att låtsas bort det för jag måste ju ordna allt de kräver, men det känns som att det är onödigt krångligt.