torsdag 1 juli 2010

Nostalgicum - ett mysigt museum

Stilleben med fina saker på Nostalgicum. Foto: Anna R

Äntligen har jag varit på Nostalgicum i Göteborg, ett museum med 50- och 60-tals-tema. Jag skrev om det på Bloggen om Kitty Drew 27 maj 2009 så det var väl på tiden kan man säga. Att jag då upptäckte att det fanns berodde på att jag googlade Kittybok/Kittyböcker och så dök det upp artiklar om invigningen.

Nu när jag var nere i Göteborg och roade mig så tog jag och en vän oss dit och tittade på utställningen. Vi blev fint välkomnade med en kort förklaring om hur utställningen var uppbyggd. Entrén var 50 kronor, inte 20:- som det stod på den broschyr vi hittade på Turistinformationen, och det är ju en ytterst vettig peng för ett museumsbesök.

Oj, vad saker det fanns att titta på. Saker och bilder. Det var kul med bilder från Göteborg blandat med allmänna bilder på stjärnor från tiden. Lite förvånade blev nog min vän och jag att även vi kunde bli nostalgiska över saker från 50- o 60-talen. Men det beror nog på att vi båda hade/har far- och morföräldrar samt föräldrar som hade/har prylar från dessa stilperioder. Har du sett en askkopp på högt ben med en skiva som snurrar när man trycker på det lilla handtaget på toppen? Askan ska då ramla ner i behållaren under skivan man askat och fimpat på. En sån askkop hade både jag och min vän lekt med hos äldre släktingar.

Efter två rum med 50-tal kom man in i ett "vardagsrum" som var mer 60-tal. 50-talet hängde kvar, den trevåniga kakburken va där!!!!, men plastsaker och porslinföremål från 60-talet var representerade. Själva vardagsrummet kändes verkligen precis som ett vardagsrum! Jag hade velat ta mer kort, men jag vill lära mig lite mer först om hur man fångar atmosfär på bild. Det finns fina bilder på deras hemsida och om inte annat rekommenderar jag ett besök till alla som är en gnutta nyfiken eller intresserad.

Deras webbsida: Nostalgicum

2 kommentarer:

Linnéa sa...

Åh, vad kul och läsa detta om min praktikplats :) Ska tipsa mina kollegor om att läsa inlägget :D

Anna Eleonor sa...

Det var svårt att välja vad jag skulle berätta om.