fredag 2 juli 2010

Secondhand i Göteborg

Jag gick runt i några secondhandaffärer i Göteborg. Vet inte vad jag har för förväntningar eller vad jag egentligen skulle leta efter, men något borde jag ju ta mig för när jag är i en annan stad än min egen.

1. Myrorna vid Järntorget. Fy! Det var så snitsigt, modern, trendkänsligt och uppstajlat att jag tappade sugen totalt. Men de hade en rolig sak och det var mobiler med små kaffekoppar. Det skulle man ju kunna pyssla ihop om man vill. Jag blev lite ledsen för förra gången jag var där hittade jag ett helt oöppnat UNO och några pocketböcker. Nu hade de sorterat pocketböckerna i färg! Troligt att jag går och tittar igenom typ 1000 hyllmeter för att hitta nåt där. BU för Myrorna.

2. Röda Korset på Första Långgatan 28B. Där var det somrigt och rea, lugnt och skönt. Bland kunderna fanns både unga och äldre kvinnor, men jag orkade inte leta kläder här. Spanade på två överlakan men de var inte i par...

3. Stadsmissionen och Bokhörnan vid Stigbergstorget. Det rum man kliver in i var väldigt stramt, det kändes som en dyr affär eller en konstutställning. Knappt några kunder på ovanvåningen bland kläder och husgeråd. I källaren finns det böcker i drivor. Rätt luftigt mellan hyllorna så man kan trosa och titta i lugn och ro. Där köpte jag två tunna pocketar, en Agatha Christie och en ungdomsbok. När du varit där så kan du passa på att kolla utsikten från parkeringen runt hörnet! Och gå upp till Masthuggskyrkan.

4. Emmaus Björkå på Linnegatan 9, nära Järntorget. Det var sig likt, massor av kläder och accesoarer. Tydligen är de väldigt engagerade i Israel-Palestina-konflikten just nu. Men de hade ett bord med överlakan, handdukar, örngott och liknande. Där hittade jag det jag ville ha. Tur att jag gick dit sist på rundan. Sen handlade jag matsäck och åkte till Botaniska trädgården för att äta lunch och läsa.

Har du några secondhandtips??

8 kommentarer:

Mia sa...

Emmaus Björkå hatar Israel, men stödjer diktaturen på Kuba.

På deras hemsida framgår det att de är "vänner" med Svensk-Kubanska Föreningen, som är en propagandaorganisation för Castroförtrycket på Kuba.

Jag skulle aldrig handla hos Emmaus Björkå, men jag förstår om du inte kände till det.

Anonym sa...

Kan du ej visa bilder på det du köpt =)? Kram jes

Anna Eleonor sa...

Mia, nej det kunde jag inte veta. Hur hittade du hit? *nyfiken* Vet jag vem du är?

Jes, jo kanske...

Mia sa...

Jag tror jag hittade hit via en sökmotor på nätet, men jag kommer inte riktigt ihåg.

Mvh
Mia

Anna Eleonor sa...

Aha, jag blev nyfiken eftersom du lämnade kommentar på just detta inlägg, har inte sett dig förut. Välkommen hit.

Madeleine Berglund sa...

Jag tyckar att de billigaste second hand butikerna är kyrkors egna, typ pingskyrkan eller röda korset. Där kan man göra fynd.

Den där länken har jag klickat mig in på, verkar mycket lovande. Dit ska jag nog ta mig en tur!


Det var en lång kommentar om krönikan, jag förstår dit resonemang.

Imorgon ska jag dock till en handelsträdgård, ska bli supermysigt.

Kram kram
Madeleine

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

vad underbart med second hand rundor! Beyond retro skall ju finnas i Göteborg,den skulle jag besöka om jag var du.
Jag gillar 80-talet,jag var ju tonåring då och minns mitt ljuva 80-tal så att säga...

Gunnar sa...

Hej

vi brukar kolla mycket på loppisar o second.hand på semestern. Tack för tipsen på sådana i Götet!
--------------
Din fråga:
Jag håller inte reda på allt jag har läst mer än att jag har många deckare i min samling. Men det händer att jag köper dubbletter av misstag.