Äppelkräm med vanilj och kanel |
Äppelkräm
4-5 portioner
ca 3/4 kg syrliga äpplen (ca 1 liter skalade äpplen i bitar)
4 dl vatten
ca 1/2 dl socker
2 msk potatismjöl
(vanilj och kanel)
Skala äpplena, kärna ur och skär dem i bitar. Koka frukten mjuk med vatten och socker. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Krämen ska sedan bara koka upp. Häll upp den och sockra på ytan så att den inte skinnar sig.
Vill du ha vanilj i så passar det mycket bra. Ta vanilj och mortla med lite socker, sedan är det bara att hälla ner i krämen under tiden den kokar. Ha i kanel också.
Servera den avsvalnad eller kall med mjölk.
Kräm och mjölk och en kram |
6 kommentarer:
mums=)kram jas
Ja slurp så gott är det!
Hallå där! Hur är det med smaklökarna egentligen? Eller var jag inte helt tydlig hur jag gjort?
De e ju kanel i också.
/Hen
Nej du var ytterst otydlig. Men jag måste säga att jag grubblat på att det var både svarta och rödbruna prickar i krämen. Gott är det hur som helst!
Äppelkräm är gott.
Jag brukar koka med en eller två kanelstänger beroende på hur mycket jag gör, brukar göra en stor gryta på jobbet till förskole barnen, alltid populärt. Camilla
Det lät rejält att stoppa med hela kanelstänger! Vad roligt att förskolebarnen gillar kräm och att de får nylagad mat!
Skicka en kommentar