torsdag 9 september 2010

Squashkaka

Grovriven squash
Jag bakade squashkaka i helgen i jakt på en smak från högstadiets hemkunskap. Jag använde ett recept som finns på tasteline.com men det gav mig inte den smakupplevlese jag förväntade mig. Kakan kändes tung och fadd istället för saftig och frisk. Vad kan nu det bero på?

Detta var ingredienserna:
3 dl vetemjöl
1 tesked malen ingefära
1 1/2 tesked bakpulver
2 dl socker
1/2 dl flytande margarin eller olja
2 st ägg
Rivet skal och saft av en limefrukt eller en halv citron
2 1/2 dl grovriven squash

Av detta var det bara på punkten citron jag fick göra annorlunda och ta endast citronsaft på flaska. Men kan det göra sån skillnad? Har du något recept på squashkaka du gillar så får du gärna dela med dig. Jag får provbaka alla olika recept tills jag hittar rätt.

Är du nyfiken på hela receptet från Tasteline finns det här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den fanns tyvärr ej med i min bok. Däremot din banankaka om du behöver den! Kram jes

Anna Eleonor sa...

Så fel man kan minnas. Jag ska börja med att köpa citron inför nästa bakpass.