onsdag 20 oktober 2010

Svampstuvning och baconstuvning

Svampstuvning med färsk svamp
♥ 2 liter svamp
Borsta rena, rensa, dela

Lägg svampen i en kastrull eller stekpanna. Vätskan i svampen kommer ut och du låter svampen "koka" under lock i ca 10 minuter, sedan utan lock ungefär lika länge eller tills vätskan kokat bort. Lägg i en klick smör och fräs på svag värme i ca 10 minuter. Smaksätt med salt och lite vitpeppar om du ska äta svampen som den är, annars fortsätt...

♥ smör
1/2 gul lök eller 2 schalottenlökar
♥ 3 msk vetemjöl
♥ 3-4 dl buljong och grädde

Ta lite mer smör (totalt 2-3 msk smör). Lägg eventuellt i 1/2 liten fint hackad gul lök eller 2 hackade schalottenlökar. Pudra över ca 3 msk vetemjöl, rör om väl och späd lite i taget med 3-4 dl buljong och grädde blandat. Smaka av med salt, vitpeppar och kanske en aning paprikapulver. Koka stuvningen sakta i ca 5 minuter.

Baconstuvning
(Typ som ovan)
♥ Stek baconet i småbitar, kanske 3-4 paket till hel sats.
♥ Pudra över mjöl
♥ Späd med vätskan
Puttra ihop
Smaka av med kryddor.

Antagligen Anna: Crêpes med svamp eller bacon

Inga kommentarer: