fredag 12 november 2010

Smarta sagda saker

Jag rensar och rensar, bland de grejer som är för mycket. Hur gör du för att rensa och känna lättnad?

Igår såg jag på Bones och där sa en av karaktärerna en smart sak:
Jag njuter av att andas,
man vet inte när
den fantastiska njutningen tar slut
(fritt översatt ur minnet)

Jag tänkte på Madeleine på Mitt hem och jag då. Hon pratar ibland om att andas.

Och så läste jag i en artikel om Svt:s kultursatsning:
Det går inte att hoppa riktigt högt
om man inte vågar hoppa dåligt ibland också.
(Tydligen har Stefan Holm sagt detta från början)


Och snart ska jag visa min försök att fiffa till bilder med tilt shift-effekt. Och jag kommer berätta lite om det också. Jag googlar åt dig! :D Snällt va???

Jag tror att det finns en viktig poäng i båda citat ovan. Man ska njuta av det man har även om man kanske vid första tanken tycker att det känns litet och obetydligt. Men inget är obetydligt. Varenda vän, bloggläsare, andetag och glädjeyttring är viktig. Den andra saken är att man kan inte komma någonstans om man inte någon gång chansar. En chansning är just en chansning. Man vet inte hur utfallet blir, det kan gå dåligt och det är oftast ingen katastrof. Världen går inte under. Chansningen kan också gå bra, kanske inte så som man tänkt men det kan leda till andra bra saker som man varit blind för innan. Just nu vill jag kasta av mig alla gamla damråttor som vill vänta, avvakta, undersöka lite till, kolla ännu en källa, fråga den och den, vänta lite till.... Till vilken nytta! Det sägs ju även att man ska smida medan järnet är varmt!

Funderar du på något som du skulle vilja göra? Gör det! Har du funderat på det ett tag är det alldeles säkert en bra grej. Gör't!!!

6 kommentarer:

Madeleine Berglund sa...

Tack Anna. =)
Ha nu en riktigt skön helg!
Kramar Madde

Anna Eleonor sa...

Tack det samma Madde!

Claramaja sa...

Många smarta sagda saker, ja ibland hoppar man riktigt dåligt, bara för att man vågar chansa och tror på sig själv.... kanske. Sen ibland är det bara en själv som vet om att man hoppar dåligt :) Trevlig helg Camilla

Katta sa...

Tack så mycket för namnet på blomman, så det är en kaprifol det är en både vacker och tålig blomma. Vilka bra citat häruppe.Tycker absolut att man ska pröva på att göra så mycket man önskar göra minst en gång i livet bara man har möjligheten till det. Katta

jes sa...

Bra inlägg Anna. Kram Jess

Anna Eleonor sa...

Jess: jag tänkte att om jag skriver det här så kan jag påminna mig själv, svart på vitt.