torsdag 4 november 2010

100 sätt att rädda världen av Johan Tell

100 sätt att rädda världen
av Johan Tell (2007) Bokförlaget Max Ström

På baksidan står följande: "Den här boken innehåller 100 konkreta tips på vad du som individ kan göra för en mer hållbar framtid."

På vänster sida står det text och på höger sida finns en fin bild. Boken innehåller tips gällande allt möjligt från mat och dryck till el och hus. Allt är inte relevant för mig, men det kan man inte räkna med i en sådan här bok.

Första tipset är att kontakta sin politiker med miljöfrågor eller saker man vill se ändras. Ring, skriv ett brev eller ställ dina frågor på politikerns hemsida. Bra tips. Ett brev man skickar till sin politiker diarieförs och blir en offentlig handling. Tänk på hur du formulerar dig!

Sen tröttnade jag lite. Det är inget fel på tipsen och har man aldrig någonsin mött liknande tips kanske man uppskattar boken mer. En del saker är ju nya och genom den utveckling som ständigt sker så kan ju hela tiden nya "miljösmarta" tips växa fram. Ett från boken är att köpa musik och film digitalt över nätet. Då minskar man transporter och förbrukning av ändliga resurser.

Perfekt bok att låna på biblioteket eller present till någon som börjat fundera på hur den kan förändra sin vardag till att bli lite mer miljösnäll.

Inga kommentarer: