onsdag 8 september 2010

Ta en kopp nåldyna

Jag såg ett tips om hur man knåpar ihop en nåldyna på ett litet kick. Det som fick mig att fastna för det är att man använder en udda kaffekopp. Vi dricker inte kaffe så vi har inga kaffekoppar alls men ofta är de rena konstverk. Jag har sett kaffeserviser på secondhand som är fantastiskt tjusiga. Men de behöver inte vi. Med detta nåldynepyssel fick jag en användning för en kaffekopp! Du tar en kopp och klipper ut en rundel tyg som du sedan fyller med vadd eller ull. Jag tog garnet som jag hade när jag stickade Åre-mössan. Sy ihop rundeln och placera i koppen. Pynta mer om du vill.
Här finner du tipsets ursprung. Strömsö och nåldyna i kaffekopp

Vad tänker du om detta? Har du andra tips på vad man kan använda en kaffekopp till eller hur man kan piffa till nåldynan?

11 kommentarer:

Madeleine Berglund sa...

Ja, en liknande nåldyna har jag. =)

Vet du? Igår kom paketet, tusen tack, jag blev sååå glad. Kortet gjorde mig väldigt glad också, tack så jätte mycket Anna.

Det där receptet på mellanmålsmuffins ser intressant ut. Det ska jag prova i helgen tror jag. =)

Kram Madde

Madeleine Berglund sa...

Hihihihihi, ooo men Anna då, tack. Beroende av bloggen, jisses, så smickrad jag känner mig. :)
Joo, det skulle jag kunna förinställa på prov med start imorgon. =)

Anonym sa...

Kanske som blomkruka =) Jag gillar typ en enkel stor kruka i svart, beige eller vit. Men om man vill ha lite annorlunda inredning kanske det kan vara rolgit att använda nån rolig kopp som kruka =) Kram jes

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

så sött!

Anna Eleonor sa...

Madde: Vad skönt att paketet kom fram.

J: ja en kruka med en liten ny krukväxt i som present! Bra idé!

Glamour...: Ja eller hur. Sött som socker!

Anonym sa...

Jag tror man ska ha ett lite stretchigare tyg och en plugg i botten att spänna det om så att tyget blir lite mer sträckt och spänst i dynan. Åsså limma ihop fat och kopp. Så de blir enkelt att flytta på när man dammar. ;-)

/Hen

Anna Eleonor sa...

Hej Hen! Har du varit här förut? Hur hittade du hit? Det är ett trikåtyg jag använt faktiskt, men kanske är det som du föreslår, att det behövs något hårt i botten för att man ska kunna spänna det. Fast jag är nog nöjd med att det är såna där veck. :)

Ja limma ihop kopp och fat är nog en bra idé för att göra det till en tryggare sak att ha med i sysammanhang.

Anonym sa...

Ja klart jag varit här förut! Jag anammade bara jes´s sätt att skriva signatur.

/Hen

Anna Eleonor sa...

:) Okej

Cissi sa...

Vilken bra idé! :) Det finns ju massor av udda, fina kaffekoppar på loppis. Själv har jag funderat på att köpa några för att plantera frön i, tror det kan bli snyggt att ha i ett fönster.

Anna Eleonor sa...

Ja oftast finnsd et många udda koppar. Men på Kupan måste de storstädat för där fanns det inget sånt sist jag var där. Ja att driva upp från frö borde bli fint i koppar.