torsdag 13 januari 2011

Våren lockar med massor

Våren är fullpepprad av intressanta, mysiga, lärorika, finurliga, konstfulla och trevliga evenemang och utflykter!

Macka med Strindberg på Strindbergmuseet i Stockholm.
Föredrag, matig smörgås och bordsdryck.
Tema: Människor runt Strindberg
Torsdagar kl. 12-13. OBS! Föranmälan.
100 kr / 80 kr medl. i Strindbergssällskapet, Samfundet S:t Erik och SLF.
27/1                   Gustaf Fröding                  Erik Höök
24/2                   Friedrich Nietzsche           Stefan Bohman     
31/3                   Edvard Munch                   Camilla Larsson
28/4                   Artur Hazelius                   Katarina Ek-Nilsson

Eller 23 januari. Poetisk söndag i Berg anordnat av Stiftelsen Elin Wägners Lilla Björka. Högläsning, värmande soppa, nybakat bröd, kaffe och kaka. Kostnad 80 kr. Låter mysigt värre!

Södra Upplandskretsen av Svenska Turistföreningen har planerat in en guidening av vandrarhemsbåten af Chapman i Stockholm. Läs här. Det verkar intressant. Dock är det begränsat antal. Å titta här! Ljusdalskretsen anordnar fotomaraton 7 maj tillsammans med Ljusdals fotoklubb. Jag var med på ett fotomaraton en gång och det var jättekul! Ljusdal...vet inte ens var det ligger men för långt bort. Jag vill ha ett fotomaraton här där jag bor. Eller en kulturvandring på Frösön, Östersund i maj månad. "Samling vid runstenen nära Hornsbergskyrkan. Vandring via Krönet och Lövsta, längs gamla landsvägen förbi Vagle till Frösö kyrka och Stocke Titt. Korta stopp med information om historiska platser. Lunch vid Stocke Titt och vidare förbi Frösö skans till Bynäset. Återfärd med veteranbuss. Arrangemang i samverkan med Frösö Hembygdsförening, Frösö församling och Studiefrämjandet." Kostnad 150:-. Det låter jättetrevligt!

Nog finns det saker att hitta på. Nu ska jag kolla vad man kan hitta på i mina trakter. En sak vet jag och det är att bloggaren på Mitt hem och jag ska ha fotoutställning 5 mars i Gamla stan i Stockholm. Hur coolt är det? Att anordna en egen utställning mitt i stora Stockholm! Hon bjuder på kakor! Jag hoppas på lite bubbel också. ;)

Det är inspirerande att se alla aktiviteter folk engagerar sig i!

3 kommentarer:

Madeleine Berglund sa...

Jaså, säger du det. Det är ju en avvägning. Köpa hårt uppdrivna snittblommor på Ica eller plocka några kvistar. Men det ligger absolut i något i det du skriver. Kram Madeleine

Pollifaxen sa...

Ljusdal ligger ett par mil norr om Bollnäs.

Anna Eleonor sa...

Sjyrre Polli! Jag hade ännu inte fått tummen ur och kollat upp detta.