onsdag 18 maj 2011

Öppenhet gentemot föreningsmedlemmar

Jag anser att en förening vinner på att vara öppen mot samtliga medlemmar. Jag är med i en förening som för några månader sedan lanserade en "Omarbetad och uppfräschad hemsida". Efter en knappt månad undrade jag om alla medlemmar kunde få ta del av statistik både bakåt och framåt. Detta då jag och alla medlemmar borde ha nytta av information som rör hemsidan som är föreningens ansikte utåt.

Två månader senare hade jag inte ens fått ett svar. Ett: Vi återkommer. var det minsta jag förväntade mig. Efter påminnelse, ingen statistik. Däremot motfrågor och svar som antyder att jag frågar om oviktiga saker. Jag ser ingen vits med att inte dela med sig av besöksstatistik.

När Ekonördarna flyttade in på Lyckobacken.se berättade de glatt att besökandet hade ökat markant! (Och de driver Lyckobacken dels för att generera lite inkomst så de är verkligen öppna mot besökarna som gör detta möjligt! Kudos till dem!) Positiva nyheter ger positiva känslor. Inga nyheter i en sådan situation som jag nämner ovan, där statistik inte lämnas ut, till medlemmar!!!!!!, får mig att misstänka att det inte gått så bra. Och det är raka motsatsen till positivt. Negativt är det jag förknippar med slutenhet. Jag anser inte att mina frågor var att begära för mycket och det kan ju vara tänkbart att flera än jag hade fått ut något av siffrorna, men att de inte vet det innan det fått en chans att se dessa.

Öppenhet och vänligt bemötande till de medlemmar som visar en glimt av intresse och engagemang för föreningens liv. Så bör det bara.


Ta detta inlägg för vad det är. En ventil.

2 kommentarer:

Maud/En bok om dagen sa...

Jag gissar vilken förening det rör sig om, och jag kan avslöja att mina ungefär varannan-dags-besök på bloggen har minskat till ungefär inga-besök-alls på den nya hemsidan. När jag kikade på hemsidan kändes den gammal, stillastående och inte tilltalande.
*rusar iväg och tar en ny titt*
Hemsidan är fortfarande gammal och tråkig.

Anna Eleonor sa...

Ja, den andas nittiotal. Jag är där en gång i månaden nuförtiden. Tråkigt att den relativt sett billigaste annonsplats föreningen har är så.