tisdag 7 september 2010

Musik - Scarborough Fair

Scarborough Fair med Simon & Garfunkel var en låt jag verkligen gillade att spela på mammas skivspelare. Stämmorna och deras röster är vackra. Texten är vacker. Trots att jag när jag började lyssna på den knappast förstod något. Men jag har ett minne av att mamma sa att det var örter de räknade upp. Eller så är det ett konstruerat minne? Förresten förstår jag nog inte texten nu heller.

Nå väl. De sjunger: "Parsley, sage, rosemary and thyme"

Nu ska du få veta hur slö jag har varit alla dessa år. Jag har inte brytt mig om att lära mig vad sage betyder. Parsley är ju persilja, rosemary är ju rosmarin och thyme är timjan. Det måste ju vara så liksom. Så när vi satt på planet till Samos läste vi i SAS tidning som är skriven på engelska. Där var en artikel där författaren besökte en butik i Stockholm som gör sin egen korv. I receptet stod sage med. Och vi kom inte på vilken krydda det var. Nederlag!

I en örtbutik på ön hittade vi sage! Där fanns även all text på tyska. Salbei. Då förstod vi äntligen att sage betydde salvia. Lycka!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Älskar Simon & Garfunkel! Har du hört sound of silence? Deras röster är underbara. Kram jes

Anna Eleonor sa...

Ja mamma hade den skivan med. Sound of Silence är ljuvlig. Eller är låtarna på samma skiva?...

Madeleine Berglund sa...

Hej!! Jaaa, det hoppas jag med, sååå kul. =)

Anonym sa...

Åhhh lyssnade på den där låten nu.. Brukar ärligt talat inte orka kolla på videor på bloggar... Men ibland och jag är glad jag gjorde det nu. Har letat efter den låten!! Visste ej vad den hette. Åhh vad fin.. Jag har en dubbelskiva, en best of. Den här är inte med där. Om jag ej lyckats missa den.. Åhh Anna tack du hade den här låten här =) Den är oxå underbar.. Jättefin.. Kram jes