onsdag 9 februari 2011

Blommor i bukett

Till ett av alla födelsedagsbarn i januari ville vi ge en blombukett. De färdiga i affären var ton-i-ton och väldigt bleka så vi köpte en bukett ranunkler också. Sen klippte jag upp buketterna och band en egen. Det var väldigt länge sedan jag gjorde en bukett så det var lite ovant. Och inte blev buketten perfekt men vad gör det? Ingenting tycker jag.
Buketten
En glimt av buketten. När du ska binda en bukett är grunden att stjälkarna ligger snett över varandra. Det ger volym. Börja med tre blommor och lägg dem så att de ligger omlott och pekar åt olika håll. Sen lägger du på nya blommor och grönt med stjälken åt höger och blomman åt vänster. Vrid buketten för varje ny stjälk, typ. Jag valde att ta med snöret jag band med rätt tidigt för buketten blev tjock. Jag vet inte vad som är "rätt och fel" i floristkretsar men nu var jag ju en glad amatör.

Om du vill öva så rekommenderar jag att du köper blommor med hårda stjälkar. Rosor är ypperliga att öva med. Skär bort taggarna innan du sätter fart för det är ju inget kul att sticka sig hela tiden. Sen är det bara att binda och klippa upp. Binda och klippa upp. Ända tills du fått till knycken.

Är det något du undrar?

P.s. 11.35. Knyt med snöret sist. Då har du chans att vrida enstaka blommor så att de tittar åt rätt håll och du kan justera höjden lite grann.

6 kommentarer:

Madeleine Berglund sa...

Hej! =)

Ja, jag kanske lägger upp ett inlägg om siffror och dess betydelse. Jag använder mig mycket av symboler och känner stor trygghet i det. Samtidigt är det min trygghet och jag känner mig tveksam till att dela med mig av det.

Det är klart jag kanske kan tala lite allmänt om det i stora drag!!!

Mycket vacker bukett för övrigt!!!

kram Madde

Anna Eleonor sa...

Allmänt i stora drag räcker fint. Stort tack för komplimangen!

Charlotta sa...

Åh, vad roligt med nya besökare och tack!
Spännande med blombindartips. Det är alltså därför mina buketter får så dålig volym. Jag sätter liksom bara stjälkarna rakt ner. Nu ska jag läsa om pelargonen här nedanför och se om jag kan hitta något tipsigt om dem också :-)

Anna Eleonor sa...

Vad roligt att du hittade något tipsigt här!

ellinor sa...

Ja gör det! Jag ska också odla gurka igen. Dock var ju förra sommaren GALET varm, egentligen vill de bo i växthus. Men vi får hoppas på en fin sommar igen så kanske det går :)

Madeleine Berglund sa...

Tack Anna =D