torsdag 10 februari 2011

Tankar om nya tankar

Hmm, jag har mött något nytt. Att man kan känna sig obekväm av att dela med sig av tankar man fått i ett annat samtal. Just i detta specifika fall rörde det sig om bokcirkelsamtal. Jag har ännu inte fått kläm på vad det är som kan spärra en.

Jag får ju nya tankar i samtal rörande min utbildning och den litteratur vi läst och bearbetat där. Dessa tankar tar jag ju upp i nya samtal. Oftast samtal som händer just nu och här i ett muntligt samtal men någon gång tar jag ju upp tankar här på bloggen. Tankar som kan röra sig kring utbildningen, men även tankar som dyker upp av samtal på en blogg, eller, tänkbart är, tankar som skulle vakna av ett bokcirkelsamtal. I ett vanligt samtal kanske jag nämner ett namn. En klasskamrat eller artikelförfattare. Det ger ju lite stuns att inte bara säga: jag hörde att.... Men självklart nämner jag inga namn från min privata sfär här på bloggen. Mina tankar kan jag ändå dela med mig av.

Framgår det hur jag menar? Jag tycker det är skillnad på när jag skriver: "- Jag har funderat på varför jag tycker om kakor med choklad i?" Jämfört med när jag skriver: "- Efter ett samtal på lunchen/bokcirkeln/korvkioskkön så började jag fundera på varför just tefatsstora kakor med choklad i säljer så himla bra." I min värld har det hänt något i samtalet som jag tycker är värt att lyfta just för att det kom av ett samtal.

Hur tänker du kring sådant här?? Berätta gärna här eller genom ett inlägg i din blogg! (pst, och så länkar du till mig också? (; )

Tillägg på kvällen 10/2-11: Jag undrar alltså vad du tänker kring att skriva om samtal på din blogg. Hur gör du?

4 kommentarer:

michis sa...

den sista låter mer spännande =)

Den tjocke konsulten sa...

Att få åsikten "godkänd" av en grupp vs. att våga stå för den helt själv?

Jag tror det fenomenet driver samtalet i stort in mot lagommedianen.

Anna Eleonor sa...

Michis: ja jag tror att samtal gör att man komemr på nya saker:

Den tjocke...: Hej. Ett nytt namn som lämnar kommentar. Hur hittade du hit? Nej jag tror inte att du skriver om det jag menar.

Jag menar mest: Är det okej att hänvisa till samtal man haft när man skriver på en blogg eller är det inte okej att hänvisa till ett samtal. Det var det jag undrade om vad ni som läste här tyckte och tänkte om. Hur gör du/ni på era bloggar?

Den tjocke konsulten sa...

Ok! Om du kan tänka dig att hänvisa till samtalet i andra sammanhang och det inte handlar om något som är sagt i förtroende så hade jag tyckt det är OK att blogga om.

Sen får man ha lite känsla för hur övriga inblandade som eventuellt läser bloggen kan ta det. Tyvärr tycks antalet personer som är experter på att känna sig kränkta av allt möjligt öka för varje år dvs. filtrera hårdare i de fallen.

Jag hittade hit via en kommentar du skrivit i någon annan blogg senaste dagarna, exakt vart minns jag inte på rak arm :)