måndag 20 juni 2011

Sallad med grillhetta

Jag testlagade en grej till mitt kalas. Ett vegetariskt alternativ.


Kryddiga libanesiska bitar
Kyckling, tofu eller qourn. Buffésats.
800 gram kycklingfilé, tofu eller quorn
6 vitlöksklyftor
1 tsk grillkrydda
1 tsk vitpeppar
1 tsk paprikapulver
2 msk olivolja
1 msk ajvar relish
1 tsk torkad timjan
2 tsk salt

Pressa vitlök och blanda med ingredienserna till marinaden. Skär kycklingen, tofun i mindre bitar och marinera i kylskåp över natten. Eller använd quorn i bitar som du blandar i marinaden, behöver inte marinera över natten.

Stek kycklingen/tofun tills den fått fin yta och inte är rå inuti. Eller stek quorn-bitarna och häll över en skvätt vatten och låt puttra tills vattnet är slut. Servera sedan kall.

Jag gjorde med quorn-bitar och ska prova med tofu. Det blev gott. Lite grillkänsla och passar alldeles bra på ett buffébord. Jag gjorde en salladstallrik.
Grön sallat, ärtskott, rädisor, tomat, makaroner och grillbitarna. En knäcke med tofuline vitlök och persilja.

Receptet hittade jag hos Underbaraclara när hon gjorde påskbuffé.

2 kommentarer:

jes sa...

Gott och nyttigt det ser ut =) Kram jes

Anna Eleonor sa...

Ja vad bra för det var det! Mums! Prova någon gång. Bitarna höll sig bra i kylen och en sallad är ju lätt att fixa till. Snabb sommarmat.