söndag 3 juli 2011

Stora saftar- och syltardagen

Häromdagen hade vi storrensning i frysen. Detta innebar att vi gjorde saft och sylt på alla bär vi hade kvar från förra säsongen.
saft och sylt


egenknåpad etikett

mums
Det blev svartvinbärssaft enligt konstens alla regerl med flera avkok för att riktigt ta vara på all smak och färg. Måltidsdryck på röda vinbär. Drottningssylt. Blåbärsmarmelad. Dessutom gjorde vi en likör, men den är inte färdig förrän om några månader så den får ett eget inlägg då. ;)

4 kommentarer:

jes sa...

Oj vad ni är duktiga...!!!!!! Vattnas i munnen på mig =) Kram jes

Anna Eleonor sa...

Ja det är något speciellt när man gjort sitt eget. Smaken och att få pyssla med alltihopa.

Jas sa...

Va dukti du e=)hemagjort e alltid godast=)

Anna Eleonor sa...

Ja nästan alltid men alltid när det gäller saft! ;)