tisdag 6 september 2011

Pasta carbonara - vegetarisk och snabblagad

Här kommer en av mina paradrätter. Enkelt, snabblagat och gott.

Pasta carbonara
1 portion
Du behöver:
1 portion spagetti
en skvätt vegetariska tärningar a la bacon från hälsans kök (eller ett halvt paket bacon)
1 äggula
grovmalen svartpeppar
olivolja

Gör:
Koka spagetti.
Stek tärningarna och dra av från plattan. (Eller stek baconskivorna och lägg upp på hushållspapper.) Knäck ett ägg och separera vita och gulan. Spara gulan hel. När spagettin är färdigkokt lägger du den i en djuptallrik, blandar lite lätt ner tärningarna/(baconet). Häll över en skvätt olivolja. Placera äggulan i mitten. Peppra. Ät.



Pasta carbonara


2 kommentarer:

Jas sa...

Mums va gott me Carbonara=)

Anna Eleonor sa...

Ja, jag gillar krämigheten när äggulan spricker och rinner ut. Och det salta och peppriga.