lördag 10 juli 2010

Sov gott i vackra överlakan

När jag var i Göteborg hittade jag ju något jag spanat efter och önskar mig i födelsedagspresent. Jag hade sådana när jag bodde hemma och jag gillade att bädda med överlakan för då syntes det färgglada täcket genom spetsen. Idag vill jag inte visa täcket så hur ska jag kunna använda överlakan? Ja det är inte krångligare än att stoppa täcket i påslakan som vanligt och bädda med överlakan runt detta. Eller så kan man sy dit tyg som gör att överlakanet används som baksida till ett påslakan.

Jag har hört att ett känt inredarpar på tv sagt att man ska satsa på vita och dyra sängkläder som håller länge. Jag håller med. Köp underlakan av bra kvalite som håller färg och form. Och så kan du piffa till det med ett par överlakan ibland.

Kolla, visst är det fint!

Två likadana överlakan med detta spetsmönster hittade jag. Och två med ett annat spetsmönster. Jag köpte två udda örngott också så att det ska bli samma känsla på hela bäddningen. Här sover man väl gott? Överlakanet är enkelt, som ett underlakan fast med fin kant. Du bäddar genom att sträcka ut lakanet över sängen, lägga dit filt eller täcke och sedan vika den fina kanten över.


Tjusig spets och ett monogram.


Örngott med infälld hardangersöm.

Överlakan är också bra för ett bus. Bädda säck.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fina sängkläder =) Kram jes

Anna Eleonor sa...

Tack, vad roligt att få respons. Jag tycker jag sover lite skönare i såna lakan...