lördag 8 maj 2010

Dagens klant i secondhandaffären

Jag tror jag gjorde en klantig sak idag när jag var på fyndjakt i secondhand-butikerna. Jag var ute för att leta saker till den utställning jag ska göra i sommar om Ester Ringnér-Lundgren och delar av hennes produktion. Lotta-böckerna är självskrivna. Jag gick runt på alla avdelningar, för jag ville ju inte missa något! Jag såg en annorlunda stråhatt, tog upp den, lade tillbaka den med tanken: när skulle jag använda den, egentligen?

Väl hemma igen med mat framför mig och en Trulsa-bok i handen så ser jag det framför mig. Hatten jag höll i var ju stråhatten Lotta tog på sig när hon skulle läsa i körsbärsträdet! Å vad jag grämer mig nu!!! Med den som startföremål hade nog resten fallit på plats. Sommartemat hade känt så bra. Hur svårt är det att ha ett öppet sinne?? Tydligen jättesvårt. Antingen har jag tur och hatten finns kvar nästa gång jag åker till affären eller så hittar jag en annan bra pryl. Vad skulle det kunna vara för pryl? Ge mig alla tips du har så jag får massor av idéer nu.

Utsnitt från omslaget till Skärp dig Lotta.
Copyright B. Wahlströms bokförlag

4 kommentarer:

Madeleine Berglund sa...

En utställning säger du. Det låter mycket intressant. Vart ska den äga rum?
Jag tänker violer och sockerkaka när jag tänker på Lotta.
Men jag ska allt ta mig en funderare.
Kram Madeleine

Anonym sa...

Hoppas hatten finns kvar nästa gång!!! Kram jes

Anna Eleonor sa...

Madeleine: Utställningen blir i Eskilstuna. Typ 1 h med tåg från Stockholms central. Tar man bil kan man säkert hitta några loppisar på vägen. ;)

Ja jag tar emot all inspiration jag kan få. Jag ser ju min bild av Lotta och glömmer som synes bort massor av detaljer.

Jes: Jag hoppas det.

malin sa...

Så där gör jag ibland, går ifrån nånting på loppis, och så ångrar jag mig som bara den. Ibland finns det kvar, ibland inte. Då försöker jag tänka, att om det var meningen att jag skulle ha saken så skulle den vara kvar, annars var det inte menat att den skulle vara min. Min nya adress: malinmaskros@gmail.com.